Snakk med oss Asfaltkalkulator

Materialvalg til oppkjørsel

Det er høysesong for oppgradering av uteareal, og det begynner å haste med å komme i gang hvis du har som mål å bli ferdig før sola snur og løvet faller. Det viktigste er planlegging og forarbeid, for eksempel det å velge type underlag/dekke til oppkjørsel eller biloppstillingsplass. 

Budsjett, estetikk og slitestyrke
Ønsker du rimeligste løsning, bestiller du et lass med singel som du jevner ut selv i løpet av en ettermiddag eller to. Andre alternativer kan være asfalt, belegningsstein eller en kombinasjon. Det er opp til deg, budsjettet og hvor mye arbeid du ønsker i årene som kommer. Valget ditt påvirker selvsagt også helhetsinntrykket og verdien på eiendommen; en veletablert oppkjørsel som kler eiendommen gir et godt førsteinntrykk, har lang levetid og er tilnærmet vedlikeholdsfri. Da snakker vi fort asfalt og/eller belegningsstein.

Gjør en god jobb med grunnarbeidet
En jevn, pen og slitesterk overflate avhenger av at du er nøye med forberedelsene, enten du gjør jobben selv eller om du setter den bort – for eksempel til Øst Asfalt. Først og fremst må du fjerne all vegetasjon for godt (ugressfjerner) og jevne ut området som skal få nytt underlag.

Ferdig lagt asfalt og/eller belegningsstein er tungt og hardt; målet med grunnarbeidene er å sikre at grunnen tåler vekten over tid, og at området bygges opp rett med tanke hvor overflatevann skal ledes.

Best resultat får du ved å grave opp/fjerne noe masse, måle helninger/vannveier og legge et cirka 10 cm tykt lag med pukk/grus – dette vil fordele vekten av asfalten/belegningssteinen slik at grunnen tåler den og holder seg jevn og pen i årevis. 

Valg av asfalttype og tykkelse
På private tun, oppkjørsler og gangveier med begrenset eller ingen biltrafikk så anbefaler vi Agb8 som standard, dersom du som kunde ikke har spesielle ønsker som f eks at innkjørselen skal tåle å være snuplass for tungtrafikk. Denne asfalttypen er velegnet for å tåle normal bruk, det vil si kjøring/parkering av bil og motorsykkel. 

Apropos spesielle ønsker, vi kan selvsagt inkludere kantstein, heller, trapper, rosetter og andre spennende designløsninger som gir eiendommen din identitet og et mer påkostet særpreg.

Bruk vår priskalkulator
På nettsiden vår finner du asfaltkalkulatoren som gir deg prisen med det samme. Mål opp arealet og legg inn antall kvadratmeter i kalkulatoren.

I priskalkulatoren har vi brukt standarden Agb8 med en asfalttykkelse på 4 cm, en kvalitet som er velegnet til private oppkjørsler og gårdsplasser.

Vi kan levere opp til Agb16, men da dreier det seg som oftest om asfaltering av industriområde eller lignende som er beregnet for tungtrafikk.

Lover og regler for HMS og miljø
Øst Asfalt utfører alle typer oppdrag, små og store, med yrkesstolthet og til avtalt tid og pris. Systematisk HMS-arbeid og etterutdanning står sentralt i vår virksomhet, og selskapet er derfor også godkjent leverandør gjennom Oslo Kommunes portal HMSREG.

Som et selskap i vekst, så er vi bevisst på at vår maskinpark alltid skal være blant bransjens mest oppdaterte og miljøvennlige, slik at vi med klar margin møter nasjonale og internasjonale miljøkrav.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!