Snakk med oss Asfaltkalkulator

Viktig å tenke på når du skal bestille asfalt

Har du en gårdsplass, en innkjørsel eller planer om å asfaltere deler av uteområdet, så melder spørsmålet seg – hvordan bestiller jeg og hvem skal jeg velge? Vi forstår deg, også fordi det dessverre finnes useriøse aktører som opererer i vår bransje. Her er noen forholdsregler vi anbefaler, enten du velger oss i Øst Asfalt eller noen andre til å gjøre jobben.

Vurder området som skal asfalteres
Først av alt, sjekk grunnforholdene og topgrafien (f eks om det er bakker/helninger) der du skal asfaltere. Grunnforholdene er avgjørende med tanke på forarbeidet, og det er ofte nødvendig med gravearbeider og fjerning av jord før vi kan legge pukk-/gruslag og klargjøre for asfaltering. Hvis du ikke kan så mye om dette, rådfør deg gjerne med en praktisk anlagt nabo eller et familiemedlem. Områdets grunnforhold påvirker prisen.

Mål opp arealet
Bruk gjerne vår asfaltkalkulator før du velger å bestille asfalt. Fyll inn antall kvadratmeter som skal asfalteres, så får du prisen med det samme. Dersom prosjektet ditt inneholder flere elementer – for eksempel belegningsstein, støttemurer eller trapp – send oss en beskrivelse på mail, så tar vi kontakt.

Be om skriftlig tilbud og referanser
Alle seriøse aktører gir deg et skriftlig tilbud/budsjett og oppgir referanser. Tilbudet bør inneholde opplysninger om massetype og forbruk, f eks 80kg/m2 Agb8 eller lignende. “Koden” Agb8 betyr at asfaltgrusbetong med maks steinstørrelse på 8mm er tenkt benyttet. Valg av tykkelse på asfaltlag og steinstørrelse påvirker asfaltens bæreevne og overflatestrukturen. Det er også viktig å passe på at leveransetidspunkt oppgis.
Øst Asfalt har lagt ut noen referanser på ostasfalt.no og oppgir flere på forespørsler. Ta gjerne en titt på disse før du velger å bestille asfalt. At folk og bedrifter som har brukt oss – eller en annen seriøs aktør – uttaler seg positivt gir deg ekstra trygghet.

Hånd- eller maskinlegging?
Enkelte områder, for eksempel rundt rosetter eller beplantet område, bør håndlegges. På større flater anbefaler vi maskinlegging for et jevnere, mer homogent resultat. Påse at området er klargjort før asfaltbedriften kommer; det betyr at det er ryddet og at biler er parkert slik at anleggsmaskinene kommer til.

Betaling
Seriøse bedrifter sender alltid faktura som du bør sjekke i forhold til bestillingen/ordrebekreftelsen. Dersom du har spørsmål til det utførte arbeidet, så er det viktig at du kontakter asfaltbedriften slik at de får mulighet til å sjekke – og eventuelt rette – dersom det er feil som må utbedres. Selv om det er garantitid, så er det best – for begge parter – at eventuelle feil rettes snarest.

Vedlikehold og beregnet levetid
Ved normal bruk beregner vi asfaltens levetid til å være på rundt 20 år. Alt du trenger å gjøre av vedlikehold er å feie og spyle asfalten en gang i mellom. Hold tilstrekkelig avstand hvis du bruker høytrykkspyler. Dersom det med tiden oppstår små hull eller ujevnheter, så kan dette utbedres med asfaltlapping – du får kjøpt lappemasse på byggvareforretninger.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi har nylig oppgradert vår maskinpark og redusert utslippene med 97%, og vi stiller til avtalt tid med erfarne fagarbeidere som får jobben gjort til avtalt tid og pris.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!