Asfaltkalkulator

Tips til deg som vil asfaltere gårdsplass og tun

Denne sommeren, hvor mange velger å feriere hjemme, er den anledningen du har ventet på til å “pusse opp” utendørs. Et ryddig og velstelt utemiljø bidrar til trivsel både hjemme og i nabolaget forøvrig, å asfaltere gårdsplass eller tun vil løfte helhetsinntrykket betydelig.

Hvordan vil du ha det?
Det er lurt å tenke igjennom hvordan du vil ha det før du går i gang. Det finnes utallige løsninger å velge blant, så det kan være greit å tegne en skisse. Hvilket område ønsker du å asfaltere, vil du kombinere med kant-/belegningsstein og/eller plen? Når dere har bestemt dere, ta så nøyaktige mål av området som mulig. Prisen på asfalteringsprosjektet avhenger av tykkelse/kvalitet på asfalten, antall kvadratmeter som skal asfalteres og grunnforholdene på området.

Fjern ugress og andre vekster
Planter som er levende før du asfalterer vil fort finne veien gjennom asfalten etter at den er lagt, noe som – i tillegg til å være skjemmende – også fort kan skape ujevnheter, senere hull, i asfalten. Bruk et ugressmiddel som tar knekken på alle plantene før du fortsetter med asfalteringsprosjektet.

Etabler et jevnt underlag som tåler asfaltvekten
Det er viktig å være nøye med forarbeidene. Til underlag bør du bruke pukk som gjør at vekten av asfalten fordeler seg jevnt. Når jobben med underlaget gjøres riktig, er du sikker på at det tåler vekten slik at asfaltdekket holder seg jevnt og pent i 15-20 år. Rent teknisk bør du bruke finknust grus eller pukk med steinstørrelse 0-16 eller 0-32. Vi anbefaler at pukklaget er på 10-20 cm, noe som vil sikre stabilitet og et godt sluttresultat.

Vann renner nedover, legg asfalt med helning.
Ferdig lagt asfalt bør ha en helning på 1-2% (per meter) slik at overflatevann (regn) renner av. Når asfalten er lagt, har du et pent og vedlikeholdsfritt dekke med lang levetid. Det eneste du trenger å gjøre, er å spyle vekk tein, sand og støv som legger seg på overflaten med en vanlig hageslange.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag, små og store, i Oslo og deler av Viken. Vi kan bistå med å asfaltere gårdsplass og tun. Dersom du ønsker at vi skal ta hele jobben, inkludert å opparbeide underlaget, så gjør vi selvsagt det. 

Vi lover profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

Bruk gjerne priskalkulatoren til å beregne pris, eller ta kontakt for et godt tilbud!

Ta kontakt med oss om du ønsker asfaltering eller annet arbeid – ingen oppdrag er for små eller store!

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!