Snakk med oss Asfaltkalkulator

Stell av nylagt asfalt

Så er du endelig ferdig, asfalten ligger der – svart, jevn og fin. Tanken på at dekket holder seg pent i 15-20 år, nærmest uten vedlikehold, er både god og realistisk. Det er bare det at nylagt asfalt trenger 1-2 år før dekket et 100% herdet. I den første tiden er det derfor lurt å ta noen enkle forholdsregler.

Den første sommeren
På en ellers deilg, varm sommerdag kan den nylagte asfalten din lett oppnå en temperatur på +/- 60 grader. Det skyldes at den ferske asfalten er svart, noe som betyr at den absorberer mer varme enn den vil gjøre når den herdes og gråner. Den oppvarmede asfalten blir mykere, noe som gjør at den lettere tar skade ved for eksempel vridning av bilhjul. Her er triksene som beskytter:

  • strø fin sand på den delen av gårdsplassen du må kjøre på
    • dette minsker friksjonen og motvirker vridningsskader
  • parker bilen på forskjellige steder, hvis mulig
  • på samme måte, legg en plankebit under jekken ved hjulskift
  • legg en plankebit – som fordeler vekten – under sidestøtten på MC eller moped
  • legg en plankebit eller tilsvarende under stoler og bord

Stell og vedlikehold
Asfalt er, som nevnt, et tilnærmet vedlikeholdsfritt dekke. Du kan med fordel koste, og spyle med vann, en gang i blant: Vær imidlertid litt forsiktig, hold avstand og hold vannet i bevegelse, hvis du bruker høytrykkspyler. Er du uheldig og søler olje eller lignende, strø sagflis over….og kost den vekk etter at den har absorbert væsken.

Ugress
Ugress, som er asfaltens verste fiende, kan komme til overflaten – og lage en liten forhøyning i dekket –  selv om du fjernet all vegetasjon før asfalteringen. Heldigvis er det relativt enkelt å bli kvitt ugress og reparere det skadde asfaltområdet. Gi ugresset 2-3 omganger med roundup eller lignende ugressfjerner (fås kjøpt på hagesenter). Når ugresset er dødt, banker du ned forhøyningen i asfalten med baksiden av en øks eller lignende.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag, også der hvor asfalt kombineres med for eksempel betong, i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM).

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!