Snakk med oss Asfaltkalkulator

Når bør jeg asfaltere?

Ikke for varmt, ikke for kaldt; det er flere ting som spiller inn når du skal velge sesong for å asfaltere. Tidlig vår og sen høst kan være vel så bra som midt på sommeren. Og hvor lang er avstanden til asfaltverket?

Temperaturen påvirker asfalt
Naturproduktet asfalt er organisk og skifter delvis egenskaper med temperaturene. Når det er spesielt varmt i været, og det hender på Østlandet om sommeren, trenger asfalten lenger tid for å herdes til å tåle normal bruk. På kalde vinterdager blir asfalten vanskelig å jobbe med/legge fordi den stivner.

Vår
Våren starter tidlig for oss som jobber med å asfaltere, gjerne fra februar dersom temperaturen tillater det. For deg som har et oppdrag, og som ønsker å få det utført raskt, så er tidlig vår et gunstig tidspunkt å bestille på. 

Sommer
Høysesong og travle dager med oppdrag både fra private og offentlige kunder. I denne perioden kan det ta noe tid før vi rekker å besvare, komme på befaring og utføre nye oppdragsforespørsler.

Høst
Glimrende årstid for å asfaltere. Den ferdig lagte asfalten herder raskere nå som temperaturene er lavere igjen. Vi holder tempoet oppe så lenge det er mulig, gjerne til langt ut i desember, noe som også avhenger av at produksjonen/leveransen fra asfaltverkene opprettholdes – disse stenger ned når det blir for kaldt.

Vinter
Øst Asfalt trekker innendørs og jobber for eksempel med prosjekter som parkeringshus og -kjellere. For deg som privatkunde er dette den beste tiden for planlegging og bestilling av oppdrag; jo tidligere du tar kontakt, desto raskere utfører vi oppdraget ditt når temperaturene igjen gir oss grønt lys til å legge asfalt utendørs. 

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag – inkludert fjerning og miljømessig håndtering/innlevering av brukt asfalt – i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). Hele vår maskinpark går på det mest miljøvennlige drivstoffet.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!