Snakk med oss Asfaltkalkulator

Høst er tid for asfalt

Høst og tid for asfalt

Dagene blir kortere, men det er fortsatt lenge igjen av asfaltsesongen. Høsten er på flere måter en ideell tid for asfaltering. Stabilt lavere temperaturer fører til at asfalten herder raskere, noe som bidrar til et jevnt resultat. At vegetasjonen er ferdig med vekstsesongen bidrar også. 

Asfaltering i lavere temperatur

Nylagt asfalt trenger tid før den herdes, og sett fra asfaltens “synspunkt” er det helt klart en fordel å unngå perioder hvor været kan slå til med rundt 30 plussgrader like etter at den er lagt. Med stabilt lavere temperaturer, som det er om høsten, vil herdingen gå sin gang slik at det blir lettere å unngå hjulspor og andre merker. Asfaltering kan utføres helt til vedvarende perioder med minusgrader inntreffer/asfaltverkene stopper produksjonen av ny asfalt.

Vekstsesongen for vegetasjon er på hell

All vegetasjon er ugress på området der ny asfalt skal legges. Det er lettere å fjerne denne – for godt – når plantene uansett er på vei inn i dvalemodus.

Kortere tid før jobben er gjort

Når du kontakter Øst Asfalt om høsten, så har det roet seg litt siden de hektiske sommermånedene. Det betyr at køen av oppdrag ikke er fullt så lang, noe som gjør at vi kan prioritere å utføre jobben din raskere.

Hele prosjektet eller kun asfalteringen?

Øst Asfalt kan utføre jobben fra første spadetak til ferdig lagt asfalt; det betyr at vi kan flytte masser og utføre det viktige grunnarbeidet, inkludert etablering av fall, pukk/gruslag og legging av asfalten. Alternativt kan du gjøre deler av prosjektet selv og så kan vi asfaltere og fullføre.

La Øst Asfalt gjøre jobben

Vi utfører alle jobber knyttet til uteanlegg i Oslo og sentrale deler av Viken, og garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris. Vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og har fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon

I tillegg til HMS-arbeid så jobber vi kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM).

Ta kontakt!

Ring oss på telefon 405 99 407, eller send mail med en kort beskrivelse av prosjektet ditt til post@ostasfalt.no!

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!