Snakk med oss Asfaltkalkulator

Herding og stell av nylagt asfalt

Helt nylagt asfalt er fortsatt myk, og den trenger år før den herdes helt. Dette kan enkelt forklares ved å se på fargen; den nye asfalten er svart, noe som betyr at den lettere absorbere varme fra sola. På en varm sommerdag kan asfalten, særlig den første sommeren, få en temperatur på pluss/minus 60 grader. Dette fører til at bindemiddelet blir mykere, noe som igjen betyr at asfalten lettere får skader. Her er noen gode råd for å unngå det:

Parkering av bil og motorsykkel/moped med støtte
Varm, nylagt asfalt kan skades når du svinger (vrir på bilhjulene). Dette kan du unngå ved å strø litt fugesand for å redusere friksjonen. Hvis du har plass nok, unngå å parkere på nøyaktig samme sted. Hvis du skal skifte hjul, legg en plankebit som fordeler trykket under jekken. Sett også en plankebit under støtten til motorsykkel/moped.

Stoler og bord
Ha gjerne tykk papp eller en plankebit under bena. Utemøblement kan gjerne også flyttes etter noen dager, slik at du unngår press på de samme punktene i asfalten gjennom hele sommeren.

Væsker og oljer
Hvis du søler drivstoff eller oljer, strø over sagflis som suger væsken til seg. Da begrenser du muligheten for at væsker, som for eksempel avfetting, lager sjenerende flekker i den fine, nye asfalten.

Vedlikehold av ny asfalt
Fagmessig lagt asfalt vil, etter hvert som den herdes, bli gråere og ha en holdbarhet på 15-20 år. Selv om materialet er så godt som vedlikeholdsfritt, kan du gjerne feie og spyle gårdsplassen innimellom. Bruker du høytrykksspyler bør du bevege strålen og holde litt avstand.

Hva gjør jeg med hull?
Du kan enkelt reparere de minste hullene selv. Bruk egnet lappemasse som du får kjøpt på byggevarehuset. Større hull bør du overlate til proffer, som for eksempel Øst Asfalt, å håndtere.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag, også der hvor asfalt kombineres med for eksempel betong, i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM).

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!