Snakk med oss Asfaltkalkulator

Granittstein løfter helhetsinntrykket ute

Granittstein er knallhard og slitesterk, veldig godt egnet til bruk som belegningsstein, trapper og støttemurer og finnes i mange forskjellige varianter som for eksempel mosaikk, brostein og blokker. Granittstein vil løfte helhetsinntrykket av utearealet og eiendommen og den blir flottere når den får patina etter å ha ligget noen år. Her er noen tips:

Hvor du bruker/ikke bruker granittstein
Store brostein og de mindre mosaikksteinene hugges slik at størrelsen blir relativt jevn, det vil stort sett si med variasjoner opp til en centimeter. Den kantede granittsteinen passer godt til å ramme inn f eks heller/belegningsstein, rundt stolper og til å gi liv til områder i kombinasjon med for eksempel betongheller. Du kan skape et sjakkmønster, diagonaler eller andre stilige detaljer ved å legge granittsteinen i mønster sammen med annen type belegningsstein. Husk på at granittstein har en ru/ujevn overflate, noe som gjør at den ikke egner seg som underlag der du har hagemøbler, grill et cetera.

Legging av granittstein
Granitt har høy egenvekt, noe som gjør brostein tunge å håndtere. Du vil helst gjøre jobben riktig første gangen (slik at du slipper å flytte steinene igjen), noe som enkelt og greit betyr at du må gjøre grunnarbeidet fagmessig og med nøyaktighet. Etter at du har gravd ut området, sørg for å få bunnen mest mulig komprimert. Så etablerer du et relativt tykt lag med settesand (tykkere enn ved støpte stein), dette for å gi deg selv muligheten til å justere høyden etter hver stein du legger. Juster laget med settesand for hver enkelt stein og bank den på plass fra oversiden til høyden stemmer med forrige stein. Om du ikke har tid, motivasjon eller verktøyene som kreves, så kan Øst Asfalt gjøre denne jobben profesjonelt for deg.

Vedlikeholdsfri og holdbar til evig tid
Granittstein tåler så og si alt, inkludert vann og frost. Når steinen er lagt riktig på det rette underlaget så holder den i bortimot en evighet. For utseendets skyld bør du med jevne mellomrom fjerne ugress, etterfylle fugene med sand og vaske overflaten slik at du blir kvitt algevekst.

La Øst Asfalt gjøre jobben for deg
Vi legger granittstein og utfører alle typer oppdrag knyttet til uteanlegg i Oslo og sentrale deler av Viken. Øst Asfalt kan hjelpe deg med å budsjettere, velge steinsort og vi sørger også for transporten hjem til deg. Vi lover profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag.  

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeid så jobber vi kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). I løpet av 2020 vil hele vår maskinpark gå på det mest miljøvennlige drivstoffet.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av prosjektet ditt til post@ostasfalt.no!

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!