Snakk med oss Asfaltkalkulator

Fjern ugress før du asfalterer

Fagmessig lagt asfalt gir et slitesterkt og jevnt dekke som holder seg pent – og er så godt som vedlikeholdsfritt – i cirka 20 år. Naturproduktet asfalt har likevel to naturlige fiender, vann og vegetasjon. Begge deler må håndteres før du asfalterer.

Asfalt tåler alt, bortsett fra planter
Vegetasjon, enten det er ugress eller ikke, vil vokse og søke raskeste veien til lyset. Det betyr at den fort finner veien gjennom et ellers så kompakt og flott asfaltlag hvis du ikke tar forholdsregler; dette skjer typisk der hvor asfalten er skjøtet, det er ujevnheter eller ved overgangen/avslutningen mellom asfalt og f. eks. kantstein eller veikant. Derfor må du passe på å fjerne vegetasjonen for godt før du asfalterer; det finnes ingen skånsom måte å gjøre det på.

Bruk ugressmiddel
Det holder ikke å luke, rake bort og fjerne alle synlige tegn til vegetasjon; noen planter er spesielt hardføre og kommer tilbake hvis du gir dem muligheten. Bruk et ugressmiddel som er sterkt nok til å drepe vegetasjonen. Dette rådet gjelder selvsagt også om skaden har skjedd, dersom du oppdager at vegetasjonen har dukket opp gjennom ferdig lagt asfalt. Det er også viktig å bearbeide grunnen slik at den ikke suger opp – og holder på – vann. Øst Asfalt vil selvsagt fjerne vegetasjon, for all ettertid, når du gir oss hele oppdraget – inkludert grunnarbeidet før selve asfalteringen.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag – inkludert fjerning og miljømessig håndtering/innlevering av brukt asfalt – i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). Hele vår maskinpark går på det mest miljøvennlige drivstoffet.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av asfalteringsprosjektet ditt til post@ostasfalt.no

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!