Snakk med oss Asfaltkalkulator

Asfaltering og pris – slik gjør du grunnarbeidet

Å si at kvaliteten på grunnarbeidet påvirker det ferdige resultatet er å underdrive; fagmessig utført graving og etablering av pukk-/gruslag er helt avgjørende. For asfaltdekkets pris, levetid og – ikke minst – å unngå vedlikehold og reparasjoner de neste 20 årene. 

Hvorfor er grunnarbeidet viktig?

Grunnarbeidet sørger for at grunnen (bærelaget) blir jevnt, riktig komprimert og uten ugress/vegetasjon. Underlaget skal stå i mot – og tåle – vekten av den ferdig lagte asfalten, gjennom alle årstidene og i år etter år. En liten unøyaktighet – eller en “glemt” kvadratmeter – vil vokse seg til et stadig større og mer irriterende problem med tiden. Underlaget må også ta høyde for, bokstavelig talt, og etablere helninger som får vannet til å renne av asfaltdekket. Omfanget av dette arbeidet, inkludert å beregne riktig tykkelse på pukklaget, må beregnes for hvert prosjekt; det kan være forskjeller på grunnen hos deg og naboen 30 meter unna. 

Mål opp arealet

Hvor skal du legge innkjørselen/plassen? Når du har målt, benytt gjerne vår asfaltkalkulator for å beregne prisen på prosjektet. Planlegg overgangene – hvordan du skal løse det med kanter mot for eksempel belegningsstein, heller, trapp, støttemur eller gressplen. 

Gjøre jobben selv?

Hvis du vil gjøre grunnarbeidet selv så anbefaler vi at du starter med å avgrense området og planlegge prosjektet (vannfall, omfang av gravearbeid, tykkelse på underlag, valg av grus-/pukkstørrelse med mere). Det neste er å skaffe/låne egnet utstyr og maskiner som for eksempel en minigraver, en platevibrator til å komprimere grus-/pukklag og – selvsagt – en god spade. 

Få jobben gjort, raskt og fagmessig

Du er i trygge hender når du lar Øst Asfalt gjøre jobben. Våre dyktige asfaltleggere måler og gjennomfører grundige undersøkelser, gjør grunnarbeidene fagmessig legger asfalten raskt og til avtalt tid. 

Godt grunnarbeid = lang levetid

Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag – også der hvor asfalt kombineres med for eksempel betong, kantstein, støttemur eller trapp – i Oslo og deler av Viken. Øst Asfalt garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon

I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). 

Ta kontakt!

Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail.

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!