Asfaltkalkulator

Asfalt og belegningsstein

Du trenger ikke å velge det ene eller det andre, å kombinere asfalt og belegningsstein kan gi uterommet et ekstra løft. Budsjettet kan holdes nede ved at du lar en og samme bedrift utføre hele prosjektet for deg. Legger du inn litt egeninnsats så er det penger å spare. Her er noen tips. 

Underlaget først
Ferdig lagt belegningsstein er et tungt dekke, noe som betyr at du må gjøre godt grunnarbeid. Akkurat hva og hvordan avhenger av hvilken belastning dekket vil bli utsatt for. Husk at steinen skal ligge i flere tiår uten vedlikehold; da er det lurt å gjøre grunnarbeidet nøyaktig slik at du unngår setningsskader og telehiv.

Grav!
Som en tommelfingerregel anbefaler vi at du kan du graver 25-45 cm dybde der du skal etablere belegningsstein. En oppkjørsel/innkjørsel til garasje må tåle mer enn et område i hagen hvor du skal ha en sittegruppe. Legg gjerne en fiberduk i bunnen for å binde jordmassene.

Pukk eller grus
Etabler et bærelag på 15-40 cm i bunnen. Husk å ta hensyn til fall, slik at vannet renner vekk. Vann blir, som kjent, til is og vil trenge ned mellom steinene og potensielt forårsake ujevnheter. Komprimer bærelaget med en platevibrator slik at det blir helt jevnt.

Sandlag
Etter komprimeringen legger du på 30mm settesandlag (avrettingslag), dette må selvsagt også være helt jevnt. Settesandlaget utjevner små variasjoner i bærelaget og mellom kantsteinene – disse varierer gjerne +/- 2 mm. Dette krever nøyaktighet og forsiktighet når du komprimerer, slik at du kan vibrere/justere fra stein til stein (helle til helle) under arbeidet med leggingen.

Fuger og fugesand
Heller og belegningsstein legges med 2-3 mm fuger for å sikre bæreevnen. Bruk tørr, finkornet fugesand slik at den faller enkelt ned og fyller fugene. Kost vekk overflødig sand.

Husk kantsikring
Ytterkantene av området må sikres slik at belegningssteinen holder seg på plass og får lang levetid. Den rimeligste løsningen er å støpe ytterkanten, men du kan også etablere en granittkant, bruke tromlet betongkantstein eller en kantlist.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag – inkludert fjerning og miljømessig håndtering/innlevering av brukt asfalt – i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og effektiv gjennomføring til avtalt tid og pris; vi stiller med en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker og fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag.  

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). I løpet av 2020 vil hele vår maskinpark gå på det mest miljøvennlige drivstoffet.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av prosjektet ditt til post@ostasfalt.no!

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!