Asfaltkalkulator

5 gode grunner til å legge asfalt på gårdsplassen

Det er mange grunner til at naturproduktet asfalt har vært i bruk i mer enn 3000 år. I denne artikkelen begrenser vi oss til materialets 5 viktigste fortrinn, årsakene til at du bør vurdere å asfaltere gårdsplassen og/eller oppkjørselen.

1: Det er pent
Selv om påstanden sikkert kan diskuteres, så hevder vi at fagmessig lagt asfalt vil få eiendommen til å fremstå pen og ryddig. Du kan velge mellom flere overflater og fargenyanser i asfalten, og materialet kan – for å gi et mer eksklusivt preg – kombineres med kant- og/eller belegningsstein i utearealet. Et jevnt dekke med forseggjorte avslutninger/overganger er rett og slett stilig.

2: Det er vedlikeholdsfritt
Det holder at du spyler asfalten for grus, sand og jord som måtte legge seg på overflaten. Profesjonelt lagt asfalt har helningsgrad som gjør at overflatevann (regn) renner av, slik at du unngår at det danner seg dammer eller is.

3: Asfalt er slitesterkt og har lang levetid
OK, her har vi samlet to gode grunner i en. Asfalten har den geniale egenskapen at egenvekten øker med 30% når den er lagt og valset. Nylagt asfalt trenger noen dager (kontakt med luft) før den hardner til og får den karakteristiske og jevne, slitesterke overflaten. Avhengig av bruk så er materialets forventede levetid på +/- 20 år.

4: Asfalt er lett å bearbeide og forme
Det er kun fantasien og budsjettet som setter begrensninger når du tegner og planlegger utearealet ditt. Asfalt – i kombinasjon med for eksempel belegningsstein, støttemurer og/eller trapper – kan gi deg et uteareal med særpreg og personlighet. Kom gjerne til oss i Øst Asfalt med dine idéer og ønsker!

5: Asfalt er rimelig
Som for alle andre produkter som finnes, så avhenger prisen selvsagt av hvilke asfaltprodukter og -blandinger du velger. Når graving og grunnarbeidet er utført, kan leggingen av asfalt komme på +/- 250 kroner per kvadratmeter – avhengig av størrelsen på arealet og transporttiden til området der du bor. Du kan budsjettere ved å bruke asfaltkalkulatoren på vår hjemmeside.

La Øst Asfalt gjøre jobben
Vi utfører alle typer asfalteringsoppdrag, små og store, i Oslo og deler av Viken. Vi garanterer profesjonell og rask gjennomføring til avtalt tid og pris; vi har fokus på ordnede forhold og systematisk HMS-arbeid, og vi har en av bransjens mest miljøvennlige maskinparker. Gode referanser fra privatkunder, entreprenører, kommuner og borettslag. 

97% utslippsreduksjon
I tillegg til HMS-arbeidet så jobber vi også kontinuerlig med å gjøre maskinparken vår mer miljøvennlig. Alle våre lastebiler har nå Euro 6 motor, en forbrenningsmotor som Transportøkonomisk Institutt har testet på oppdrag fra Statens Vegvesen (i samarbeid det finske forskningsinstituttet VTT). Da TØI testet 11 busser, målte de NOx-utslipp på 0,21g/km, en reduksjon på nesten 97% sammenlignet med forgjengeren Euro 5. Denne testen stadfester tidligere målinger som viser at nye, tunge kjøretøy nå har svært lave utslipp til luft både når det gjelder NOx og partikler (PM). I løpet av 2020 vil hele vår maskinpark gå på det mest miljøvennlige drivstoffet.

Ta kontakt! Ring oss på telefon 405 99 407 eller send mail med en kort beskrivelse av prosjektet ditt til post@ostasfalt.no!

Ta kontakt

Øst asfalt

Trenger du hjelp ved utføring av anleggstjeneste? Vi hjelper deg!

Legg igjen telefonnummer ditt, så kontakter vi deg!